
Boerenhart
Ambachtelijke streekproducten
Veel van onze streekproducten krijgen wij van Coöperatie Boerenhart. Dit bedrijf zet zich in om lokale boeren te steunen door de ideale tussen persoon te zijn tussen de boeren en de horeca. Zo krijgen wij als restaurant lokale streekproducten van hoge kwaliteit en kunnen de boeren zich richten op hun vak en passie. Onze producten worden tot aan de keuken geleverd en kunnen dan gelijk bereid worden om aan onze gasten te serveren.
Coöperatie Boerenhart
Coöperatie Boerenhart is een organisatie die ontstaan is door een unieke samenwerking tussen een aantal partijen in de Gelderse Vallei. Lokale producenten, Gebiedscoöperatie O-gen, Rabobank Woudenberg-Lunteren, Gemeente Ede, Van der Wee Grootverbruik hebben de krachten gebundeld en uiteindelijk is de nieuwe coöperatie Boerenhart in april 2014 opgericht.
De producenten die zich aan willen sluiten bij het Boerenhart moeten aan een aantal voorwaarden voldoen zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Zij werken alleen met kwalitatief hoogwaardige producten. Wij bestellen gemakkelijk via de webshop en zorgen zij er voor dat de bestelde producten binnen de afgesproken termijn geleverd worden. Hierdoor zijn zij de ideale partner om mee samen te werken.
Vleesboerderij het Binnenveld
Een van onze leveranciers via het Boerenhart is Vleesboerderij het Binnenveld. De boerderij ligt in het Binnenveld bij het plaatsje Achterberg. Een mooi, landelijk gebied in de directe omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de Grebbeberg.
Zij hebben een agrarisch bedrijf met ongeveer 85 melkkoeien en 25 stuks jongvee. De koeien lopen in het voorjaar en de zomer zoveel mogelijk buiten. Voor het vlees fokken zij zo’n 150 vleeskoeien per jaar op: Belgische Blauwen en verbeterd Roodbont, beide rassen geven heerlijk mals vlees. Dit zijn vleeskoeien die zij op de Veluwe kopen, ze zijn ongeveer 3 jaar oud als ze op het bedrijf komen.
De koeien lopen los in een potstal, in groepen van vijftien. Ze krijgen hier veel ruimte. Dit is natuurlijk goed voor het dierwelzijn, maar het kom took ten goede aan de groei van de dieren. Het strooisel bestaat voornamelijk uit turfstrooisel.
Ze krijgen aardappels, maïs, stro en brokken te eten. Er wordt preventief geen antibiotica gebruikt. Op deze manier ontstaat er eerlijk, lekker en mals vlees: Het Binnenveldvlees. Benieuwd naar dit bedrijf? Ze zijn iedere zaterdag geopend van 9 tot 3. Bekijk meer informatie en routebeschrijving op hun website.

Het Binnenveld richt zich niet alleen op pure agrarische productie. Ook willen ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Op het bedrijf werken jongeren die niet in een normale werksituatie passen. Bij hen kunnen ze op hun eigen niveau zinvolle en leuke arbeid verrichten.