Top
 

Omgeving

Middelpunt van Nederland

Middelpunt van Nederland

Lunteren ligt in het middelpunt van Nederland en ligt slechts 2km vanaf de Lunterse Boer. Lunteren staat bekend om de Lindeboomsberg met de grote zwerfkei die het middelpunt van Nederland is. Precies tussen de vier uithoeken van Nederland. Dat zijn Rottemmeroog, (NO), St. Anna Ter Muiden (ZW), Terschelling (NW) en het Drielandenpunt bij Vaals (ZO). Als je een lijn trekt van NO naar ZW en je doet dat ook van NW naar ZO en vervolgens trek je een loodlijn uit het midden van beide lijnen, dan ligt Lunteren precies op de plek waar die twee loodlijnen elkaar kruisen. Op 1 april 1980 werd de kei door studenten van de Landbouwhogeschool in Wageningen ‘gekaapt’ en naar de Markt van Wageningen gebracht. Enige weken later werd de zwerfkei door een Scoutinggroep uit Lunteren heroverd en terug naar Lunteren gebracht, waar hij in beton werd gegoten om herhaling te voorkomen. De steen barstte later, en hij werd in 2002 vervangen. Sinds 2017 is het middelpunt getransformeerd tot een indrukwekkend monument door Landschapsarchitect Michael van Gessel en Eric Blok.

De Veluwe

FP Square buttons veluwe

De Lunterse Boer ligt op de prachtige Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Meer dan de moeite waard om te ontdekken.

“Stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken… Dat is de Veluwe! Maar de Veluwe biedt meer! Topattracties, beroemde musea, historische stadjes, moderne accommodaties, culinair genieten en volop gelegenheid om actief te zijn in de adembenemend mooie Veluwse natuur. De Veluwe staat voor actief, avontuurlijk, ontspannend en uitdagend. Maar ook voor verleidelijk lekker. En dat alles op nog geen uurtje rijden van de Randstad. Kom, ontdek en beleef de Veluwe.”

Bekijk de vele mogelijkheden en meer informatie op:

 

Musea

Nederlands Pluimveemuseum 

± 7,5 km – Een uniek museum waar de geschiedenis van kip en ei op een boeiende wijze wordt getoond. Hier maakt u een reis door de tijd van de Nederlandse pluimveehouderij. Bekijk een antieke broedmachine die nog in bedrijf is en volg een kuikentje als het uit het ei komt.
https://www.pluimveemuseum.nl/

Zaanse Buurt

Nederlands Openluchtmuseum

± 25 km – Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. Zij nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn gestapt. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen. Je komt er ogen te kort.
https://openluchtmuseum.nl/

2017_Nederlandstegelmuseum_springview

Nederlands Tegelmuseum 

± 12 km – Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.
http://www.nederlandstegelmuseum.nl/

433852e597f50cca8bbb9ea393fa22588edd5542

Oude Ambachten & Speelgoedmuseum

± 15 km – Laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was en de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Er zijn ruim 160 verschillende ambachten en/of beroepen te vinden. Naast de oude ambachten is er ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed. In de expositiezalen zijn wisselende tentoonstellingen te zijn.
https://www.ambachtenmuseum.nl/

see-do-Kroller-Muller-Museum

Kröller Müller

± 15 km – In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

krollermuller.nl/uniek-in-elk-seizoen

Museum-Oud-Lunteren

Museum Oud-Lunteren

± 2 km – Het intieme museum etaleert op geheel eigen wijze de geschiedenis van Lunteren en de directe omgeving. Van archeologie tot een stijlkamer uit grootmoeders tijd en de hedendaagse (schilder) kunst. In de tentoonstellingsruimte vindt u een expositie met onder meer voorwerpen uit het eigen rijke depot. Deze expositie wisselt 3 à 4x per jaar.
https://www.museumlunteren.nl/

download

Paleis het Loo

± 34 km – De ingerichte kamers en zalen van het paleis laten zien hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De barokke tuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland! Op het stallenplein bevinden zich de Stallen & Koetshuizen die gebouwd zijn in opdracht van Koningin Wilhelmina.
https://www.paleishetloo.nl/

Veluws_Museum_Nairac_winkel

Museum Nairac

± 10 km – In museum Nairac ontdekt u in een vaste tentoonstelling de verhalen van vroeger over de gemeente Barneveld en de Veluwe. Zeker drie keer per jaar zijn er ook wisseltentoonstellingen. De basis van het museum is de archeologische verzameling van ex-burgemeester Nairac.
http://www.nairac.nl/

Natuur & dieren

veluwe

Park de Hoge Veluwe 

± 17 km – De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

www.hogeveluwe.nl/nl/ontdek-het-park/natuur-en-landschap

20170328_Pinetum_de_Dennenhorst2_Lunteren

Het Pinetum

0 km – Gelegen achter de Lunterse Boer, bereikbaar via pad naast ons terras. Het pinetum de Dennenhorst is een naaldbomen bostuin van circa 6 hectare in Lunteren. Het is bijzonder omdat er veel grote en bijzondere coniferen in een natuurlijke omgeving staan: Mooie doorkijkjes met combinaties van verschillende groeivormen en schakeringen groen: Het zal uw kijk op coniferen voorgoed veranderen.

www.pinetum.eu

8hex7jaak3mw_wd640

Ouwehands Dierenpark

± 23 km – In een wereld waar de relatie mens en natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren, mensen aanzetten tot nadenken en handelen en uitgroeien tot een toonaangevende organisatie op dit gebied. Ouwehands Dierenpark streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan de onderstaande doelstellingen.

www.ouwehand.nl

download (1)

Burgers Zoo

± 25 km – Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt.

www.burgerszoo.nl

thumbnailgw-200x300

Dierenpark Amersfoort

± 28 km – Wij zijn niet zomaar een dierentuin, wij hebben een missie: iedereen de schoonheid van de dieren laten zien! “Wij willen kinderen verwonderen met de liefde voor dieren en de natuur om zo bij te dragen aan een positieve houding ten opzichte van het beschermen van de natuur.” Wij willen als dierentuin een onmisbare rol spelen als het gaat om het overbrengen van de schoonheid van de dieren op de nieuwe generaties. Door naar buiten te gaan, onvergetelijke herinneringen tussen de dieren te creëren en de waarde van alle grote en kleine dieren te ontdekken, hopen wij dat de kinderen van nu zich in de toekomst in willen zetten voor de dieren in Nederland en ver daarbuiten.

 

dierenparkamersfoort.nl

vakantiepark-de-luttenberg-apenheul

Apenheul

± 32 km – Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene dierenpark loopt meer dan de helft van de apen gewoon los tussen de bezoekers. Apenheul ligt in Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe. Het is nog geen uur rijden vanaf Amsterdam! Op onderstaande pagina’s vind je meer informatie over ons bijzondere dierenpark.

apenheul.nl

Winkelen

FP-Square-buttons-shoppen

Onze omgeving is prachtig, maar wie een dagje wil shoppen heeft meer dan genoeg keuze. In Lunteren, Barneveld, Ede en Veenendaal is het vrijdag koopavond. En deze plaatsen liggen op slechts een paar minuten tot 20 minuten rijden vanaf de Lunterse Boer. Wilt u graag uitgebreid winkelen in een stad? Op ongeveer een half uur rijden bent u in Arnhem of Amersfoort met een ruim winkelaanbod om gemakkelijk de dag te vullen. Geen haast? Met drie kwartier rijden bent u in Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Wilt u winkelen graag combineren met wat cultuur? Tijdens de zomervakantie hebben Lunteren, Ede, Barneveld en Voorthuizen eens per week een braderie. Op dinsdag in Ede en Voorthuizen, op woensdag in Lunteren, op donderdag is in Barneveld in de zomer de oudveluwse markt. De laatste week van augustus is het de hele week Heideweek met als afsluiter op de laatste zaterdag van augustus: ‘Oud Lunterse Dag‘. Een oude traditie met speciale optochten, markt, muziek en spellen. Heel Lunteren is dan gekleed in klederdracht, boerenkielen en klompen.

 

Sportief

IMG_8380 2

Door een ritje met een elektrische scooter kunt u makkelijk en snel de schitterende omgeving ontdekken. Een dag met familie, vrienden, collega’s of zakenrelaties kan op deze manier een onvergetelijke ervaring worden! Een dag met de scooter kan heerlijk gecombineerd worden

met een hapje en drankje voor- of achteraf. Bijvoorbeeld met één van onze speciaal samengestelde arrangementen. Begin met koffie en gebak, combineer het met een heerlijke lunch óf kies ervoor om lekker na te dineren of te borrelen.

Zo zijn alle ingrediënten aanwezig voor een bijzonder uitje en een compleet aangeklede dag!

 

Scooters zijn makkelijk te huren en voor meer informatie kun u altijd contact met ons opnemen.

fattour 2.0

De F.A.T. tour is een interactieve tour op stoere FATMAX steps / fatbikes.

Deze tour laat een mooi stuk van de Veluwe zien, met een begeleidende app kom je veel over de omgeving te weten.

Teambuilding wordt bevordert door het interactieve spelelement waar groepjes kunnen gaan voor de hoogste score. Daarom is dit ideaal als bedrijfsuitje of familie-uitje.

Ook kan deze tour in overleg gestart worden bij de Lunterse Boer!

 

Meer informatie? Kijk op de website van FATtour of neem contact op met ons!

Restaurant
Reserveer gemakkelijk en direct uw tafel voor lunch of diner.
Hotel
Reserveer zonder moeite een of meerdere kamers.
Wij zijn even gesloten van 22 juli t/m 8 augustus
Vrijdag 9 augustus staan wij weer voor u klaar
We are closed from 22nd of July till the 8th of August
We open again Friday the 9th of August
Vanaf 1 juni 2020 - 12.00 uur is reserveren voor het restaurant weer mogelijk!

Reserveren kan alleen telefonisch voor:
Lunch - 12.00-13.15 uur of vanaf 13.30 uur
Diner - 16.30-19.15 uur of vanaf 19.30 uur

Voor het terras is reserveren niet mogelijk, omdat we geen plaats binnen kunnen garanderen als het slecht weer wordt.

Het hotel blijft geopend. We werken uiteraard volgens de laatste richtlijnen van het RIVM.

We zien er naar uit om u weer te verwelkomen in ons gezellige restaurant of op ons mooie terras!

Reserveren voor het restaurant
Luxe vakantievilla
Heerlijk genieten van een luxe vakantie in de Lunterse Bossen