Top
 

Omgeving

Middelpunt van Nederland

Lunteren ligt in het middelpunt van Nederland en ligt slechts 2km vanaf de Lunterse Boer. Lunteren staat bekend om de Lindeboomsberg met de grote zwerfkei die het middelpunt van Nederland is. Precies tussen de vier uithoeken van Nederland. Dat zijn Rottemmeroog, (NO), St. Anna Ter Muiden (ZW), Terschelling (NW) en het Drielandenpunt bij Vaals (ZO). Als je een lijn trekt van NO naar ZW en je doet dat ook van NW naar ZO en vervolgens trek je een loodlijn uit het midden van beide lijnen, dan ligt Lunteren precies op de plek waar die twee loodlijnen elkaar kruisen. Op 1 april 1980 werd de kei door studenten van de Landbouwhogeschool in Wageningen ‘gekaapt’ en naar de Markt van Wageningen gebracht. Enige weken later werd de zwerfkei door een Scoutinggroep uit Lunteren heroverd en terug naar Lunteren gebracht, waar hij in beton werd gegoten om herhaling te voorkomen. De steen barstte later, en hij werd in 2002 vervangen. Sinds 2017 is het middelpunt getransformeerd tot een indrukwekkend monument door Landschapsarchitect Michael van Gessel en Eric Blok.

De Veluwe

De Lunterse Boer ligt op de prachtige Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Meer dan de moeite waard om te ontdekken.

“Stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken… Dat is de Veluwe! Maar de Veluwe biedt meer! Topattracties, beroemde musea, historische stadjes, moderne accommodaties, culinair genieten en volop gelegenheid om actief te zijn in de adembenemend mooie Veluwse natuur. De Veluwe staat voor actief, avontuurlijk, ontspannend en uitdagend. Maar ook voor verleidelijk lekker. En dat alles op nog geen uurtje rijden van de Randstad. Kom, ontdek en beleef de Veluwe.”

 

Bekijk de vele mogelijkheden en meer informatie op:

Winkelen

Onze omgeving is prachtig, maar wie een dagje wil shoppen heeft meer dan genoeg keuze. In Lunteren, Barneveld, Ede en Veenendaal is het vrijdag koopavond. En deze plaatsen liggen op slechts een paar minuten tot 20 minuten rijden vanaf de Lunterse Boer. Wilt u graag uitgebreid winkelen in een stad? Op ongeveer een half uur rijden bent u in Arnhem of Amersfoort met een ruim winkelaanbod om gemakkelijk de dag te vullen. Geen haast? Met drie kwartier rijden bent u in Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Wilt u winkelen graag combineren met wat cultuur? Tijdens de zomervakantie hebben Lunteren, Ede, Barneveld en Voorthuizen eens per week een braderie. Op dinsdag in Ede en Voorthuizen, op woensdag in Lunteren, op donderdag is in Barneveld in de zomer de oudveluwse markt. De laatste week van augustus is het de hele week Heideweek met als afsluiter op de laatste zaterdag van augustus: ‘Oud Lunterse Dag‘. Een oude traditie met speciale optochten, markt, muziek en spellen. Heel Lunteren is dan gekleed in klederdracht, boerenkielen en klompen.

Restaurant
Reserveer gemakkelijk en direct uw tafel voor lunch of diner.
Hotel
Reserveer zonder moeite een of meerdere kamers.
Wij zijn even op vakantie! Zaterdag 5 januari staat ons hele team weer voor u klaar!
We are on holiday! Our whole team welcomes you again on Saturday the 5th of January